ورزشی

3 تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در سلامتی بدن شما

3 تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در سلامتی بدن شما

شاید به طور کلی مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی و یافتن تفاوت ها در این دو گروه ورزش پایه، مبحث درستی نباشد؛ بیش از آن که بتوان تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی را یافت باید دانست که این دو در واقع مکمل یکدیگر هستند.

ورزش هوازی و بدنسازی در کنار هم یک مکمل کلاسیک فوق العاده هستند. فعالیت هایی که می توانند تضمین کننده سلامت، زیبایی و تناسب اندام شما باشند.

در صورتی که با یک برنامه‌ی منظم، ورزش هوازی و بدنسازی را انجام دهید نه تنها به صورت روزانه حجم مناسبی از کالری را خواهید سوزاند، بلکه فرآیند عضله سازی را نیز تقویت خواهید کرد.

حال برای آن که به مبحث اصلی این مقاله و مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی بازگردیم باید بدانید با این حال که هر دو این گروه ورزش ها در مسیر سلامتی، تناسب اندام و تقویت ماهیچه های شما موثرند، اما تفاوت های قابل توجهی نیز بین آنها وجود دارد.

در همین ابتدای مقاله باید بدانید که جهت دستیابی به وزن ایده آل، زندگی سلامت و طولانی و همچنین رسیدن به اندام زیبا و ماهیچه هایی قدرتمند، نیاز دارید که در برنامه‌ی روزانه‌ی خود ترکیبی مناسب از این دو ورزش را بگنجانید.

3 تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در سلامتی بدن شما 1

آشنایی با تصویر کلی : ورزش های هوازی و بدنسازی چه ویژگی هایی دارند؟

قبل از آن که به سراغ تفاوت ها برویم، لازم است یک تصویر کلی از هر دو این گروه ورزش های پر طرفدار داشته باشید. بدون آن که شناختی از این 2 ورزش داشته باشید، شروع مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی شاید خیلی کاربردی نباشد.

ورزش های هوازی یا کاردیو که مخفف ( Cardiovascular Exercise ) است به گروهی از تمرینات گفته می شود که اولین و مهمترین هدف آن تقویت سیستم قلب و عروق است.

در ورزش های هوازی اولویت اول با تحرک و افزایش سطح دریافت اکسیژن در بدن است. به همین دلیل ورزش های هوازی علاوه بر تقویت سیستم قلبی و عروقی، به سلامت سیستم تنفسی و ریه های شما نیز بسیار کمک خواهد کرد.

با این حال که نام این گروه ورزش ها « هوازی » است، اما جالب است بدانید ورزش های هوازی تاثیر شگفت انگیزی بر روی تقویت قوای ایمنی و به طور کلی قدرت بدنی شما خواهند داشت.

از مزایای ورزش های هوازی می توان به عدم نیاز آنها به تجهیزات خاص ورزشی و امکان اجرای آن در محدودترین فضاها اشاره کرد.

دویدن، پیاده روی سریع، دوچرخه سواری، اروبیک و حتی رقصیدن و تنیس نیز از جمله ورزش های هوازی محبوب هستند.

بررسی ورزش هوازی و بدنسازی

برای آن که با این ورزش ها به همراه تمرینات ورزش های هوازی آشنا شوید، می توانید مقالات ما را در این رابطه مطالعه کنید.

حالا به سراغ بدنسازی و ورزش های قدرتی برویم. اصلی ترین تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در میزان درگیر کردن و فشار بر روی ماهیچه ها است. به صورت کلی می توان گفت در بدنسازی شما با ایجاد فشار بر روی ماهیچه ها البته در مسیر استاندارد، قدرت آنها را افزایش می دهید.

خواندن
راهنمایی کوتاه و جامع برای انتخاب تردمیل در میان گزینه های سردرگم کننده

هدف اول در ورزش های قدرتی و بدنسازی، تقویت و افزایش حجم ماهیچه ها است. ضمنا تناسب رشد ماهیچه های عمومی اسکلت بدنی شما شرط اول در یک تمرین قدرتی استاندارد است.

لازم است بدانید زمانی که از بدنسازی یا تمرینات قدرتی صحبت می کنیم، صرفا موضوع ما بدنسازی در فرم ها و سبک های مختلف آن نیست. حتی برخی از تمرینات یوگا نیز جنبه‌ی قدرتی دارند و عملکرد آنها همچون برخی از تمرینات بدنسازی است.

از مجبوب ترین ورزش های مرتبط با تمرینات قدرتی یا بدنسازی می توان به انواع سبک های بدنسازی، کار با وزنه، پیلاتس و تی آر ایکس اشاره کرد.

در کنار تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی یک نکته‌ی مشترک و ارزشمند بین این 2 گروه تمرین وجود دارد و آن این که ورزش های قدرتی و بدنسازی نیز در بسیاری از مواقع نیاز به تجهیزات جانبی خاص یا فضای باشگاهی ندارند.

ورزش هوازی و بدنسازی

در دامنه‌ی گسترده ای از ورزش های بدنسازی، شما تنها از وزن بدن خود به عنوان وزنه استفاده می کنید. از متداول ترین و محبوب ترین تمرینات این گروه می توان به شنا و دراز و نشست اشاره کرد.

این یک اشتباه رایج است که ما بپنداریم ورزش های هوازی تنها برای سوزاندن چربی و ورزش های قدرتی و بدنسازی تنها برای ساخت و پرورش ماهیچه کاربرد دارند.

3 تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در سلامتی بدن شما 2

در دنیای حقیقی و بر اساس تجربیات و آزمایش های متعدد ثابت شده است که هر فردی فارغ از جنسیت، سن و آمادگی جسمانی می بایست برای یک زندگی سلامت و اندامی زیبا، ترکیبی از این 2 ورزش را به طور مستمر در برنامه‌ی روزانه‌ی خود جای دهد.

در این جا به شما توصیه می کنیم مقالات مختلف ما در رابطه با تمرینات بدنسازی را نیز از دست ندهید.

حالا که یک تصویر دقیق از این 2 سبک ورزشی دارید، به سراغ مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی و تفاوت های بین آن دو خواهیم رفت.

مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی : تفاوت اول – سوزاندن چربی و رها شدن از وزن اضافه

قطعا اولین انتخاب برای سوزاندن چربی های مازاد، انجام دادن ورزش های هوازی است. اگر بخواهیم به مهمترین نکته در میان انواع تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی اشاره کنیم قطعا باید به سراغ فرآیند چربی سوزی برویم.

اولین انتخاب برای سوزاندن کالری مازاد، چربی سوزی و کاهش وزن، انجام تمرینات هوازی است. برای آن که بتوانیم در رابطه با کاهش وزن، نگاه دقیقی به مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی داشته باشیم باید به این نکته توجه کنیم که در هنگام انجام ورزش بدنسازی نیز شما حجم قابل توجهی از کالری را می سوزانید اما این میزان کمتر از زمان مشابهی است که مشغول به انجام تمرینات هوازی هستید.

از این تفاوت ها می توان یک نتیجه فوق العاده در مسیر کاهش وزن دریافت کرد.

اگر به دنبال یک میانبر برای کاهش وزن هستید، باید ترکیبی از ورزش هوازی و بدنسازی را انجام دهید. با تمام تفاوت هایی که در مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی وجود دارد، جالب است بدانید یک بدنساز حتی در زمان استراحت نیز کالری بیشتری از فردی که بدنی با تراکم چربی بالا دارد، مصرف می کند.

اما این اتفاق چگونه ممکن است؟ به صورت خیلی ساده می توان گفت بدن برای پایدار و زنده نگاه داشتن ماهیچه ها، انرژی بسیار بیشتری از چربی ها مصرف می کند.

خواندن
فواید دستگاه سورتمه ورزشی چیست؟ + نحوه استفاده از سورتمه برای ایجاد قدرت، سرعت و استقامت

یعنی اگر بافت بدنی شما دارای حجم قابل قبولی از ماهیچه باشد، بدون انجام هیچ فعالیتی، فرآیند کالری سوزی و سوخت و ساز بدنتان سریع تر است.

ضمنا پس از اتمام تمرینات بدنسازی نیز بدن شما چیزی در حدود 25 درصد از کل کالری مصرف شده در طول تمرینات را می سوزاند تا بتواند ماهیچه های بدن شما را ریکاور کند.

مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی : تفاوت دوم – تفاوت در طول تمرین و آماده سازی بدن

زمانی که در رابطه با تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی صحبت می کنیم، می بایست به ترکیب و زمانبندی اجرای آنها نیز توجه ویژه ای داشته باشیم. همان طور که پیشتر گفتیم رسیدن به ترکیبی از این 2 ورزش، بهترین انتخاب در مسیر سلامتی شما است.

یکی از اصلی ترین فاکتورها در تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی ، زمان انجام این 2 ورزش در برنامه‌ی ورزشی روزانه‌ی شما است. تمرینات هوازی یک انتخاب ایده آل و البته بدون رقیب برای گرم کردن و ریکاوری است.

هیچ ورزشکار حرفه ای بدون گرم کردن، ورزش خود را شروع نمی کند و هیچ تمرینی بدون گرم بودن بدن، تاثیر کاربردی و موثری ندارد.

پیش از انجام هر ورزشی به ویژه ورزش های قدرتی و بدنسازی، بدن شما نیاز دارد برای رسیدن به وضعیت ایده آل و جلوگیری از بروز آسیب های احتمالی، آماده و در اصطلاح گرم شود.

ضمنا انجام فرآیند گرم کردن می تواند تاثیر ورزش های قدرتی بر روی تقویت و حجم عضله سازی را تا حد زیادی افزایش دهد.

نباید فراموش کرد که پس از انجام تمرینات سنگین بدنسازی و قدرتی، ماهیچه های شما نیاز به تکرار این فرآیند دارند. حجم بالای اسید لاکتیک ایجاد شده و برخی تخریب ها در ماهیچه، تنها با انجام یک ورزش هوازی با تحرک محدود قابل دستیابی است.

مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی

همان طور که می بینید در کنار تمام فاکتورهایی که تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی را رقم می زنند، شما باید به دنبال نقاط مشترک باشید. این موضوع به ویژه برای افرادی که به صورت مستمر و حداقل 5 ساعت در هفته، کار با وزنه و ورزش بدنسازی سنگین انجام می دهند، اهمیتی دو چندان دارد.

از مهمترین تفاوت ها در میان ورزش هوازی و بدنسازی در رابطه با این سرفصل می توان به برخی تمریناتی اشاره کرد که در چند ست کوتاه اما پر فشار، این 2 سبک کاملا متفاوت را با یکدیگر ترکیب کرده اند.

3 تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در سلامتی بدن شما 3

تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در این تمرینات در هدف گذاری ماهیچه ها است. در این تمرینات پر فشار، ورزش هوازی پایه نقش تقویت قوای عمومی و ماهیچه های ستون اصلی بدن را بر عهده دارد در حالی که تمرینات سنگین با وزنه و بدنسازی به صورت محدودتر، ماهیچه های شاخص بالا تنه و پایین تنه را هدف گذاری کرده است.

مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی : تفاوت سوم – سلامت ماهیچه ها

تمامی ورزش هایی که ما انجام می دهیم، قطعا به صورت مستقیم بر روی گروهی از ماهیچه های ما تاثیرگذار هستند. بافت و ساختار سلولی ماهیچه ها به صورت کلی شامل 2 گروه اصلی زیر می گردند :

  • گروه اول : ماهیچه های دارای تحرک و امکان کشش محدود ) Slow-Twitch ( یا ( Aerobic )
  • گروه دوم : ماهیچه های دارای تحرک و امکان کشش سریع ) Fast-Twitch ( یا ( Anaerobic )
خواندن
ورزش EMS ترینینگ چیست؟

در پایان مقاله مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی به بنیادی تری تفاوت عملکرد ورزش های هوازی و بدنسازی خواهیم پرداخت. به بیان بسیار ساده باید بدانید غالب ورزش های هوازی و به ویژه ورزش های هوازی کم فشار، بر روی ماهیچه های با بافت « گروه اول » تاثیر گذار هستند.

این گروه از ماهیچه ها نقش بسزایی در دفع دی اکسید کربن داشته و تقریبا در تمامی بافت های بدن شما و حتی ارگان های داخلی آن نیز پراکنده شده اند.

این ماهیچه ها کمتر دیده می شوند اما نقش بسیار مهمی در سلامتی عمومی و حتی طول عمر شما ایفا می کنند. زمانی که به ورزش های هوازی مشغول هستید، در واقع به پاکسازی سلول های این ماهیچه ها مشغولید.

در هنگام انجام ورزش های هوازی گردش خون و سطح اکسیژن عمومی بدن شما افزایش می یابد، در نتیجه فرآیند تصفیه و نوسازی ماهیچه های گروه اول که بسیاری از آنها که در بافت های حیاتی بدن شما جای گرفته اند نیز تسریع می شود.

ورزش هوازی و بدنسازی؟

بهترین تمرینات هوازی که می تواند به این فرآیند کمک کند، شامل موارد زیر است :

  • پیاده روی سریع
  • اروبیک در آب
  • رقص
  • تنیس
  • دوچرخه سواری

در نقطه‌ی مقابل و یکی از مهمترین عناوین تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی باید به کارکرد بدنسازی در تقویت و سلامت ماهیچه های گروه دوم اشاره کرد. با این حال که انجام هر سبک از ورزش به علت افزایش میزان گردش خون و میزان اکسیژن رسانی می تواند ماهیچه های نوع اول را تقویت کند؛ اما در ورزش بدنسازی و قدرتی، هدف اصلی ماهیچه های گروه دوم هستند.

ماهیچه های گروه دوم و سلول های تشکیل دهنده‌ی آنها، قابلیت رشد مستمر دارند. دقیقا به همین دلیل است که ماهیچه‌ی افراد بدنساز در برخی از موارد به حجم هایی شگفت انگیز می رسند.

3 تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی در سلامتی بدن شما 4

هوازی یا بدنسازی

مهمترین ورزش هایی که در کنار تقویت ماهیچه های گروه اول می توانند ماهیچه های دارای سلول های نوع دوم را نیز تقویت کنند، شامل موارد زیر هستند :

  • کار با وزنه
  • تمرینات عمومی بدنسازی
  • دویدن
  • شنای قدرتی
  • و ورزش های قدرتی با استفاده از وزن

در انتهای این مقاله مجددا به نکته ای اشاره می کنیم که با آن مقاله‌ی مقایسه ورزش هوازی و بدنسازی را آغاز کردیم. شما برای داشتن اندامی زیبا و بدنی سلامت، نیاز دارید تا یک برنامه‌ی ورزشی هدفمند داشته باشید.

این مظلب را نیز بخوانید:

بدنسازی خانگی چیست و من چه گزینه هایی دارم؟

ترکیب این 2 گروه تمرینات در کنار تمام سرفصل هایی که در رابطه با تفاوت ورزش هوازی و بدنسازی به آن اشاره داشتیم، می تواند یک برنامه‌ی ورزشی پایدار و موثر را برای هر شخصی تثبیت کند.

در ترکیب ورزش های هوازی و بدنسازی شما علاوه بر تقویت سیستم عمومی بدن، تقویت سیستم قلبی و عروقی، دارای اندام هایی زیبا و متناسب خواهید بود.

همچنین اگر اصلی ترین هدف شما از انجام ورزش های روزانه، کاهش وزن و چربی سوزی نیز باشد، باز هم بهترین انتخاب یک برنامه‌ی ترکیبی شامل حداقل 5 ساعت در هفته ورزش های هوازی و قدرتی است.

برای آن که برنامه‌ی ایده آل ورزشی خود در هر یک از این 2 گروه انتخاب کنید به شما توصیه می کنیم تا سایر مقالات ما را از دست ندهید.

منبع : health.usnews.com

منبع : fitnessgallery.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *